Yogalessen

Hatha yogalessen: oefeningen langer vasthouden

Hatha yogalessen beginnen met een lichte opwarming, dan doe je een aantal asana's (oefeningen) en als laatste een ontspanningsoefening. Je doet de oefeningen op blote voeten en op een matje (die liggen hier klaar voor je, maar je mag ook je eigen matje meenemen).

 

De hatha yogalessen kunnen vrij pittig zijn omdat je de asana's wat langer aanhoudt. Toch hoef je niet per sé ervaring met yoga te hebben. Ik zorg ervoor dat je verdieping vindt als je al wat verder bent met yoga en ik heb variaties voor je als je minder ervaring hebt.

Yin yogalessen: je meridianen stimuleren

De Yin yogalessen zijn een effectieve combinatie van yoga en de traditionele Chinese geneeskunst. Door deze yogahoudingen stimuleer je je meridianen, zoals bijvoorbeeld de levermeridiaan, hartmeridiaan en darmmeridianen.

 

Vanuit zachtheid blijf je langer in de houding dan bij hatha-yoga. Het is een uitdaging om ontspanning te vinden in het fysieke stuk maar ook mentaal een goede oefening. Je keert met je aandacht naar binnen om daar stilte, rust en comfort te vinden.

 

Door Yin yoga komt er meer ruimte in je gewrichten en stroomt je qi-energie (of prana) beter. Tegelijkertijd stimuleert het je vermogen tot loslaten: tot ruimte creëren in je hoofd.

Spicy Hatha: Eindhovens funkiest yogales

In deze lessen is alles nog pittiger, intensiever en ook sneller dan in de reguliere Hatha yoga lessen. Het zou zomaar kunnen dat je er van gaat zweten.

Shiva yoga: yoga op power ambient music

Hier vind je meer info over de Shiva yoga lessen.

XL Yogales

Af en toe geef ik een extra-intensieve hatha yoga workshop, meestal op een zondag van 9.30 tot 12.00 uur. Je hoeft hiervoor geen wekelijkse lessen te volgen bij Yoga Hathi. Ervaring met yoga is bij de XL yogales wel handig, want het tempo ligt vrij hoog.

Yoga proberen

Wil je graag een keer proberen of Yoga Hathi biedt wat jij zoekt? Neem dan een proefles voor 5 euro! Ik vind het prettig als je een afspraak maakt, omdat ik graag de tijd neem om je te begeleiden bij je eerste yogales. Neem contact met me op om een datum te prikken.

Tips voor je aan yogalessen begint

Als je yoga gaat doen, is het handig om hiermee rekening te houden:

  • Draag comfortabele kleding (voor mannen graag een lange broek)
  • Sieraden zijn niet handig
  • Geen kauwgom
  • Eet het liefst niet (of iets héél lichts) van tevoren
  • Drink na afloop voldoende water
  • Doe tijdens je menstruatie geen ‘omgekeerde houdingen’ voor lange tijd (overleg eventueel met mij)
  • Mobiele telefoons staan uit tijdens de les

 

Heb je specifieke klachten of ben je zwanger? Laat het me dan vooraf weten. Vanzelfsprekend ga ik hier discreet mee om. En als je twijfelt of je yoga mag doen, raadpleeg dan altijd je huisarts.

Aanmelden bij Yoga Hathi

Wil je meedoen met de yogalessen bij Yoga Hathi? Meld je dan aan door een mailtje te sturen met daarin je naam, adres, (mobiele) telefoonnummer en de les die je wilt volgen (zie het lesrooster). Ik stuur je een mailtje met instructies. Je aanmelding is definitief zodra je het lesgeld hebt overgemaakt.

 

Coaching vanuit de yogafilosofie

De yogafilosofie is een prachtige leidraad voor het leven. Loop je af en toe vast? Vind je leven soms lastig in z'n geheel of heb je een specifiek punt waar je aan wil werken? Heb je affiniteit met yoga en/of de yogafilosofie? Dan zijn de coachingsgesprekken wat voor jou! Bel me voor meer informatie: mijn contactinformatie vind je hier.