Hallo & namasté!

Ik ben Petri Barten en ik geef yogalessen in mijn yogastudio in het centrum van Eindhoven.

 

Ik ben beeldend kunstenaar en al meer dan 15 jaar met yoga bezig. In juni 2011 heb ik mijn diploma behaald aan de opleiding tot hatha yogadocent van Ron van der Post in Nijmegen, gelieerd aan het Yoga Training College Chandigarh, India. Ik ben opgeleid in de traditie van Brahmrishi Vishvatma Bawraji. In het laatste jaar van de opleiding (2010) ben ik begonnen met lesgeven. Ik volg nog altijd regelmatig workshops, retraites etc. Onder mijn leraren mag ik rekenen:

  • Swami Yogananda
  • Krshna Prya Didi
  • Ron van der Post
  • Petros Haffenrichter (Jivamukti Yoga Munchen)
  • Sarah Powers (Insight Yoga)

Verder geef ik yoga- en meditatieworkshops bij bedrijven en speciale projecten.

Ook geef ik kinderyoga aan peuters en de buitenschoolde opvang van Kinderdagverblijf Paradijs & BSO Paradijsvogels in Eindhoven.

 

Op Instagram geef ik je een kijkje in mijn leven.

Waarom de naam Yoga Hathi?

Hathi is het Indiase woord voor olifant. Daarnaast is Kolonel Hathi uit Rudyard Kipling’s The Jungle Book (1894) waar Disney de gelijknamige bekende animatiefilm (1967) van heeft gemaakt.

 

Al sinds mijn jeugd ben ik ‘fan’ van Ganesh, de hindoegod met het olifantenhoofd. Ganesh staat voor verandering, neemt hindernissen weg en is de god van kennis en wijsheid. Ganesh wordt aangeroepen bij de start van iets nieuws en is de beschermer van reizigers.

 

Ideaal voor reizigers op het yoga-pad ;-) Maar omdat yoga los staat van iedere religie wilde ik geen religieuze naam.

 

Met Yoga Hathi verwijs ik naar Ganesh.

 

OM GAN GANPATE NAMAH

 

yogadocent